فیزیوتراپی نسیم سلامت، در شهرک گلستان و منطقه 22 تهران
درد دست

درمان بدون استرس درد دست، خشکی و سفتی مفاصل، گزگز و بی حسی و کاهش قدرت هنگام مشت کردن.

دریافت نوبت ارزیابی و مشاوره رایگان (همه روزه 8 الی 22)

ایجاد درد در ناحیه‌ی دست ممکن است علت‌های بسیاری داشته باشد. گاهی به علت انجام فعالیت‌های مکرر مانند تایپ، که دست دائم در حرکت است، ممکن است دردی در دست و انگشت‌ها حس شود. این نوع دردها  با انجام کار مداوم به وجود می‌آید؛ و علت آن خشکی مچ و انگشت‌ها است که بعد از مدتی ممکن است، به‌طور کامل حذف شود. اما بعضی از دردها به دلیل آسیب و فشار و ناشی از التهاب و آسیب‌هایی است که به مفاصل، اعصاب، استخوان‌ها و بافت نرم وارد می‌شود. همچنین شکستگی‌هایی که باعث ایجاد درد در ناحیه‌ی دست می‌شود. فیزیوتراپی نسیم سلامت واقع در غرب تهران، مجهز به تمامی دستگاه‌های نامبرده و همچنین استفاده از متخصصین آزموده در زمینه درمان‌های دستی و تمرین‌درمانی، شما را در روند درمان بیماریتان یاری‌می‌کند.

علل درد دست

آرتروز

این نوع عارضه زمانی رخ‌می‌دهد، که غضروف مفصل دچار آسیب، یا اصطلاحا شخص دچار التهاب مفصلی شده‌است. این موضوع با افزایش سن ایجادشده و سبب بروز احساس درد و سفتی بین مفاصل انگشتان و مچ دست می‌شود.

شکستگی

دست‌ها عضوی از بدن هستند که در معرض بسیاری از صدمات گوناگون قرار دارند. گاهی با عواملی مانند تصادف، سقوط، و یا وارد شدن ضربه به استخوان‌ها، دست آسیب می‌بیند و در صورت عدم درمان به‌موقع ممکن است دامنه‌ی حرکتی ناحیه دچار اختلال شود.

سندروم تونل کارپال

سندروم تونل کارپال (CTS) زمانی شکل‌می‌گیرد که فشردگی عصب مدین، یا اصطلاحا فشرده‌شدن عصب داخل تونل کارپ که از مچ دست عبورمی‌کند، اتفاق‌افتاده‌است. این عصب حس بین انگشتان حلقه، شست، سبابه و نشانه را ایجادمی‌کند. این سندروم در افرادی که کار با دست انجام‌می‌دهند همچون تایپیست‌ها، خیاط‌ها و… بیشتر دیده‌می‌شود. این عارضه در خانم‌ها نسبت به آقایان 2 تا 3 برابر شیوع بیشتری دارد. شخص ممکن‌است طی این سندروم دچار گزگز و مورمور در ناحیه‌ی انگشت‌ها شود.

کیست گانگلیون

کیست گانگلیون

این نوع کیست‌ها به شکل توده و یا کپسول‌های پر از مایع هستند که روی مچ دست‌ها یا پشت دست ممکن است ایجاد شوند. کیست‌های گانگلیون خطرناک و سرطانی نیستند و روی تاندون‌ها و مفصل‌ها شکل می‌گیرند اما در صورت دردناک بودن بهتر است که با متخصص مشورت کنید.

آسیب رباط انگشتان دست

آسیب رباط‌های انگشتان دست معمولا براثر ضربه شدید ویا در افراد مبتلا به روماتیسم مفصلی، ایجاد می‌شود که در این حالت ممکن است مفصل از محل خود جابه‌جا و یا دچار دررفتگی شود. این تروما (ضربه) باعث متورم و دردناک‌شدن انگشت آسیب‌دیده خواهدشد که در این حالت فرد قادر به صاف نمودن انگشت خود نخواهد بود و انگشت درحالت خم شده قرار می‌گیرد. این آسیب معمولا در مفصل میانی انگشتان دست شایع تر است.

آسیب تاندون انگشتان

این آسیب شامل پارگی تاندون‌های خم و باز کننده و تاندونیت مفاصل انگشتان می‌شود. در خم شدن‌های ناگهانی، تاندون‌های بازکننده و در باز شدن‌های ناگهانی، تاندون‌های خم کننده دچار پارگی می‌شوند. التهاب تاندون‌ها زمانی رخ می‌دهد که از انگشتان استفاده‌ی ناصحیح و مکرر شود.

انگشت ماشه‌ای

انگشت ماشه‌ای  (Trigger finger)

عارضه‌ای دردناک و شایع در بین زنان می‌باشد که در دهه‌ی پنجم و ششم زندگی بیشتر رخ می‌دهد. در این عارضه غلاف تاندون انگشتان دست دچار التهاب شده و باز و بسته کردن و خم و راست کردن اگشتان دچار اختلال می‌شود. از علائم این عارضه می‌توان به قفل شدن انگشت در حالت خم، احساس درد شدید در انگشتان همراه با صدای تق‌تق و همچنین گاهی اوقات ایجاد برآمدگی در ناحیه ی آسیب دیده که لمس آن بسیار دردناک می‌باشد، اشاره کرد. انگشت ماشه‌ای بیشتر در افرادی که حرکات تکراری انجام می‌دهند و افراد مبتلا به دیابت و روماتیسم مفصلی هستند شایع‌تر است.

سندروم دکورون

وضعیتی دردناک که تاندون‌های داخلی مچ دست را درگیر می‌کند. علائم آن شامل احساس درد هنگام چرخاندن مچ و یا گرفتن اجسام و مشت کردن دست می‌باشد. علت اصلی این سندروم ناشناخته بوده اما فعالیت‌هایی که مستلزم حرکات تکراری دست هستند مانند ورزش‌ راکی، باغبانی و یا بلند کردن نوزاد می‌تواند وخامت وضعیت را افزایش دهند.

دررفتگی انگشتان دست

اگر نیرویی به قدری قدرتمند باشد که بتواند راستای قرارگیری استخوان‌های یک انگشت نسبت به هم در یک مفصل را تغییر دهد، سبب دررفتگی آن مفصل می‌شود. این نیروها اغلب در جهت باز شدن بیش از حد انگشتان دست مشاهده می‌شود. مهم‌ترین علامت این آسیب تغییر شکل ظاهری انگشت دست است و به دنبال آن درد و تورم مشاهده می‌شود.

علائم عمومی عارضه‌های ناحیه دست

  • خشکی و سفتی در مفاصل مچ دست و انگشتان.
  • احساس درد حین فعالیت‌های روزمره مانند بستن دکمه‌های لباس.
  • تورم در مفاصل مچ و انگشتان.
  • گزگز و بی‌حسی در نواحی کف یا پشت دست و انگشتان.
  • برجستگی یا برآمدگی دردناک در طول انگشتان.
  • کاهش قدرت کلی، حین مشت کردن انگشتان.
  • تغییر رنگ و دمای پوست در نواحی مچ دست و انگشتان.

تشخیص درد دست

تشخیص علت درد دست

پزشک در ابتدا بیمار را مورد ارزیابی بالینی قرار می‌دهد. او سوالاتی در مورد سابقه‌ی پزشکی بیمار و اینکه اخیرا دست فرد صدمه دیده یا خیر می‌پرسد. سپس مفصل و ناحیه‌ی درد را مورد معاینه‌ی فیزیکی قرار داده و علائم و نشانه‌هایی از قبیل کبودی، بی‌حسی، دامنه‌ی حرکتی و قدرت دست در مشت‌کردن را بررسی‌می‌کند. در نهایت در صورتی که لازم باشد، پزشک برای تشخیص دقیق از آزمایشات تشخیصی مانند عکس X_Ray  (تصویربرداری با اشعه ایکس)، MRI، تست نوار عصب و عضله و یا آزمایش خون استفاده می‌کند.

درمان درد دست

انتخاب شیوه‌ی درمان مناسب برای درد دست کاملا وابسته به نوع درد و آسیب می‌باشد. پزشک در ابتدا به بیمار توصیه می‌کند با انجام استراحت، فعالیت‌های تشدیدکننده‌ی درد دست را به حداقل برسانید. در مرحله‌ی بعد بسته به شرایط فرد و میزان آسیب، پزشک ممکن‌است داروهای ضددرد و التهاب خوراکی و یا موضعی را برای او تجویزنماید. مهم‌ترین موضوع در پروسه‌ی درمان اصلاح سبک زندگی و بکارگیری صحیح دست در موقعیت‌های مختلف می‌باشد.

بریس دست

آتل یا بریس

استفاده از آتل‌ها و بریس‌های مخصوص گزینه‌ی خوبی برای کاهش فشار و التهاب در مفصل، و در نتیجه کاهش درد دست می‌باشند؛ اما باید درنظر داشت که استفاده طولانی مدت از آتل و بی حرکت ماندن طولانی مدت دست، باعث ضعیف شدن عضلات خواهد شد.

فیزیوتراپی دست

فیزیوتراپی ترکیبی از روش‌ها و تکنیک‌های فیزیکی غیرتهاجمی می‌باشد که فیزیوتراپیست از آن‌ها در جهت کنترل و بهبود عارضه بهره می‌گیرد. این روش‌ها شامل اولتراسوند، گرما و سرما درمانی، الکتروتراپی، لیزرتراپی، تکارتراپی، مگنت تراپی، تکنیک‌های درمان دستی و مجموعه‌ای از تمرینات می‌باشد که در کنار هم و به صورت مکمل، به منظور درمان و افزایش قدرت، انعطاف‌پذیری و دامنه‌ی حرکتی انجام می‌گیرند.

تزریق‌ها

در برخی موارد به تشخیص پزشک تزریقات مفصلی مانند PRP (پلاسمای غنی از پلاکت)، اوزون تراپی، ارتوکین، استروئیدها و.. می‌توانند در بهبود درد دست تاثیرگذار باشند. این تزریقات در محل آسیب انجام می‌شوند و اثر ضدالتهابی بر جای می‌گذارند.

جراحی

در موارد خاص و حاد مانند شکستگی‌ها و یا درگیری‌های عصبی ممکن است به تشخیص پزشک نیاز به انجام جراحی‌های مختلف باشد. در صورت انجام جراحی لازم است مراقبت‌های بعد آن و دوره‌ی توانبخشی فیزیوتراپی با دقت و مداومت پیگیری شود تا مفصل در کوتاه‌ترین زمان به عملکرد طبیعی خود بازگردد و فرد بتواند به فعالیت‌های روزمره خود بپردازد.