فیزیوتراپی نسیم سلامت، در شهرک گلستان و منطقه 22 تهران
soulder pain

دریافت نوبت ارزیابی و مشاوره رایگان (همه روزه 8 الی 22)

فهرست مطالب

 

شانه درد: علائم، تشخیص و درمان

یکی از پرتحرک‌ترین مفاصل بدن، مفصل شانه است که دامنه‌ی حرکتی وسیعی را برای دست فراهم می‌کند. تحرک زیاد مفصل شانه، منجر به آسیب‌های حاد و مزمن این مفصل مهم شده و درد و محدودیت حرکتی را برای شخص به‌دنبال‌ دارد. درد شانه ممکن‌است در حین یا بعد از فعالیت و یا به‌طور مداوم و مزمن باشد. امکان دارد این درد با درد گردن نیز همراه‌شود.

 

ما در مرکز فیزیوتراپی نسیم سلامت ( فیزیوتراپی در شهرک راه اهن ) ، واقع در منطقه 22 تهران، با فراهم‌آوردن تمامی دستگاه‌های به‌روز و متخصصین مجرب، محیطی مجهز را به‌وجودآوردیم  تا شما با خیال راحت روند درمان خود را آغازکنید.

شانه درد

علل درد شانه

درد شانه می‌تواند ناشی از شرایط مختلفی باشد که بر مفصل شانه و بافت‌های نرم اطراف از جمله عضلات، رباط‌ها، تاندون‌ها تأثیر می‌گذارند. شایع ترین علل درد شانه شامل تاندونیت روتاتور کاف، بورسیت، شانه یخ زده و استئوآرتریت است که اغلب ناشی از استفاده بیش از حد، آسیب، یا انحطاط مرتبط با افزایش سن است.

 

9.بی‌ثباتی یا دررفتگی شانه

زمانی که عضلات و رباط‌های شانه در اثر ضربه و یا فعالیت ورزشی، بیش‌ازحد کشیده و پاره‌شوند مفصل دچار دررفتگی می‌شود که علائم آن شامل درد و ضعف دست و احساس لقی در مفصل می‌باشد.

10.پیچ‌خوردگی یا جداشدگی شانه

اگر رباط‌های شانه بر اثر ضربه یا زمین‌خوردن به‌صورت کلی یا جزئی پاره‌شده و از استخوان جداشوند، فرد دچار این عارضه می‌شود، که بدشکلی مفصل از علائم اختصاصی این عارضه می‌باشد.

شکستگی استخوان ترقوه

11.نکروز آوسکولار

این عارضه که غالبا در افراد 30 تا 50 سال رخ‌می‌دهد در نتیجه‌ی فقدان خون‌رسانی، منجر به مرگ قسمتی از بافت استخوانی شده ممکن‌است سبب ایجاد شکستگی‌هایی ریز در استخوان شود و عملکرد مفصل را دچار اختلال سازد.

12.کتف بالدار

عارضه ایست که در آن نواحی مختلف از استخوان کتف دچار بیرون‌زدگی می‌شود. در این عارضه کتف مانند بال پرنده به‌صورت برجسته قابل‌مشاهده است. علائم آن شامل درد در شانه‌ها و احساس ناراحتی هنگام تکیه دادن به صندلی است. همچنین فاصله بین گردن و سرشانه‌ها نامتقارن است.

شانه درد

علائم عمومی آسیب در ناحیه شانه

  • احساس هرگونه درد سطحی یا عمقی در ناحیه شانه و بازو و یا دردهای انتشاری به ناحیه‌ی گردن
  • ناتوانی و یا محدودیت دامنه در حرکت شانه
  • کبودی، ورم، قرمزی و گرما در ناحیه‌ی شانه
  • شنیدن صدا، حین حرکت شانه و بازو
  • احساس خستگی و کوفتگی زیاد در ناحیه شانه و بازو
  • احساس اسپاسم و سفتی، خشکی و ضعف در مفصل و عضلات اطراف شانه
  •  

تشخیص علت درد شانه

درصورت  داشتن هریک از نشانه‌های فوق لازم است در اسرع وقت به پزشک متخصص مراجعه شود تا دلیل دقیق درد شانه تعین و راهکار درمانی مناسب مشخص‌شود. پزشک در ابتدا طی معاینه و ارزیابی اولیه، سوابق پزشکی فرد را مورد بررسی قرارمی‌دهد. او درخصوص زمان و چگونگی آغاز درد، فعالیت‌ها و حالات بدنی تشدید کننده و تسکین دهنده درد و سابقه‌ی درد این‌چنینی در گذشته، از بیمار سوال خواهد کرد.

سوابق پزشکی شما می‌تواند منبع ارزشمندی برای تعین منشاء درد باشد. پس لازم است تمام موارد را دقیق و با جزئیات برای پزشک شرح‌دهید. سپس لازم است پزشک مفصل را مورد معاینه فیزیکی قراردهد. او طی معاینه، علائمی مانند تورم، قرمزی و کبودی، تغییر شکل یا ضعف عضلات و نواحی حساس به لمس را مشاهده و دامنه و قدرت حرکتی شانه را ارزیابی‌می‌کند.

درصورت نیاز ممکن است پزشک درخواست تست‌های تشخیصی متفاوتی از بیمار داشته‌باشد. این تست‌ها شامل عکس X_Ray، MRI، سی‌تی‌اسکن و نوار عصب و عضله می‌باشد که هرکدام در تشخیص آسیب بخشی از اجزای مفصلی کمک‌کننده می‌باشند.

درمان درد شانه

روش درمان، کاملا وابسته به علت و منشاء درد و تشخیص پزشک می‌باشد و ممکن‌است طیف آن از ساده و غیرتهاجمی، تا درمان‌های پیچیده‌تر مانند جراحی‌ها، متفاوت‌باشد.

1.استراحت

در ابتدا لازم‌است برای مدتی به مفصل شانه استراحت‌داده‌شود، بدین معنا که حرکت شانه برای مدتی محدود شود و فعالیت‌های تشدید کننده‌ی درد و آسیب متوقف شود تا فشار وارد به مفصل به حداقل برسد. به این منظور از بانداژ و یا بریس‌های مخصوص شانه نیز می‌توانید کمک‌بگیرید.

2.سرما و گرما درمانی

قرا دادن کمپرس سرد، 2 بار در روز و هربار 10 تا 15 دقیقه، می‌تواند در کاهش التهابات مفصل موثرباشد. پس از گذشت 48 ساعت از انجام سرمادرمانی می‌توان از گرما درمانی نیز به منظور افزایش گردش خون در ناحیه‌ی درگیر و کاهش گرفتگی‌های عضلانی اطراف بافت کمک‌گرفت.

3.درمان دارویی

ممکن‌است پزشک متخصص برای درمان درد شانه داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی خوراکی، موضعی و یا تزریقی را برای بیمار تجویزنماید.

4.فیزیوتراپی

فیزیوتراپی یک درمان کاملا غیرتهاجمی و بدون عوارض می‌باشد که مانند سایر مشکلات اسکلتی عضلانی در درمان و بهبود دردهای مفصل شانه نیز بسیار موثرخواهدبود. فیزیوتراپیست با استفاده از روش‌ها و مدالیته‌های خاص فیزیکی اعم از دستگاه‌ها و خدمات و تکنیک‌ها، برنامه‌ی درمانی مناسب بیمار را، به‌منظور کاهش التهاب، ترمیم بافت‌های آسیب‌دیده، افزایش دامنه حرکتی، کشش و تقویت عضلات سفت و کوتاه‌شده و در نهایت بازگشت عملکرد طبیعی مفصل، تعریف‌می‌کند. تکنیک‌های رایج فیزیوتراپی در درمان درد شانه عبارتند از:

  • لیزردرمانی: به‌منظور کاهش التهاب، افزایش گردش خون و تسریع پروسه‌ی ترمیم و بهبودی.
  • تکارتراپی: بکارگیری امواج رادیوفرکانس جهت ایجاد گرمای عمقی در بافت و بهبود جریان خون و لنف که موجب افزایش سرعت متابولیسم و بازسازی بافت‌های عضلانی، تاندون‎ها و لیگامان‌ها می‌شود و با کاهش و ادم و تورم و نیز کاهش دوره‌ی نقاهت همراه‌خواهدبود.
  • اولتراسوندتراپی و تحریکات الکتریکی: در این دو روش که جزئی از فیزیوتراپی روتین هستند، از امواج فراصوت (اولتراسوند) برای ایجاد گرما و کاهش خشکی مفصلی و چسبندگی‌های لیگامانی و کپسولی استفاده‌می‌شود، الکتروتراپی نیز با هدف کاهش درد و اسپاسم‌های عضلانی و بازسازی فیبرهای عضلانی و جلوگیری از تحلیل عضلات به‌کارگرفته‌می‌شود.
  • سوزن خشک (Dry needling): این تکنیک که لازم‌است حتما توسط فیزیوتراپیست مجرب انجام‌گیرد با تحریک فیبرهای عضلانی سبب کاهش درد و گرفتگی‌های عضلانی و بهبود عوارض و مشکلات بافت نرم مانند تاندونیت و دیگر بیماری‌ها می‌گردد.

سایر تکنیک‌ها نیز شامل موارد زیر می‌باشد که که هرکدام در موارد خاص مورد کاربرد قرارمی‌گیرند.

  • شاک‌ویوتراپی: تحریک و تسریع فرآیند بهبودی با استفاده از امواج صوتی.
  • مگنت تراپی: استفاده از امواج مغناطیس برای افزایش سرعت بهبودی استخوان‌های ضعیف شده، تحریک متابولیسم سلولی و افزایش تعادل و تقویت بدن.
  • درمان‌های دستی فیزیوتراپی: تکنیک‌های دستی درمانی خاصی که شامل کشش بافت‌ها و کپسول مفصل می‌باشند، با توجه به شرایط بیمار، توسط فیزیوتراپیست مورد کاربرد قرارمی‌گیرند.
  • مکانوتراپی: یک بخش مهم و موثر که کامل کننده‌ی دوره‌ی درمان بیمار می‌باشد، انجام صحیح و اصولی تمرینات ورزشی می‌باشد که لازم‌است زیر نظر فیزیوتراپیست و با هدف خاص درمانی انجام‌شود.

5.تزریق

درصورتی که درد شانه با درمان‌های ساده و غیرتهاجمی بهبودنیابد، بنا به توصیه پزشک ممکن‌است نیاز به تزریقات مفصلی مانند کورتیزون‌ها، ازون و یا PRP باشد. این تزریقات تاثیر ضدالتهابی و ضددرد زودبازده دارند، اما از طرفی یک‌سری عوارض جانبی نیز برای بیمار به همراه خواهد داشت.

6.جراحی

خوشبختانه اکثر مشکلات شانه با درمان‌های غیرتهاجمی بهبودمی‌یابند اما در موارد حاد مانند دررفتگی مکرر و بی‌ثباتی‌های مفصل، شکستگی‌ها و پارگی کامل غضروف و تاندون پزشک جراحی ارتوپد را برای بیمار درنظرمی‌گیرد، که ممکن‌است با اهداف و روش‌های مختلفی صورت‌گیرد.

 

مزایای درمان شانه درد در فیزیوتراپی نسیم سلامت ( فیزیوتراپی در شهرک گلستان )

  • مشاوره تخصصی و ارزیابی دقیق: تیم متخصص این مرکز، وضعیت شانه را با استفاده از روش‌های دقیق ارزیابی می‌کند تا بهترین برنامه درمانی را تعیین کند.
  • استفاده از دستگاه‌های پیشرفته: تجهیزات مدرن فیزیوتراپی در این مرکز کمک می‌کند تا درمان به صورت مؤثرتر و دقیق‌تر انجام شود.
  • پشتیبانی و پیگیری درمان: در نسیم سلامت، پس از جلسات درمانی، پیگیری منظم از روند بهبودی انجام می‌شود تا نتایج مطلوب برای بیمار حاصل گردد.

فیزیوتراپی در شانه درد می‌تواند تأثیر چشم‌گیری در کاهش درد، بهبود دامنه حرکت و تقویت عضلات شانه داشته باشد، و مرکز نسیم سلامت با ارائه خدمات تخصصی یکی از گزینه‌های خوب برای درمان این عارضه است.