فیزیوتراپی نسیم سلامت، در شهرک گلستان و منطقه 22 تهران
یکی از پرتحرکترین مفاصل بدن، مفصل شانه است که دامنهی حرکتی وسیعی را برای دست فراهم میکند. تحرک زیاد مفصل شانه، منجر به آسیبهای حاد و مزمن این مفصل مهم شده و درد و محدودیت حرکتی را برای شخص بهدنبال دارد. درد شانه ممکناست در حین یا بعد از فعالیت و یا بهطور مداوم و مزمن باشد. امکان دارد این درد با درد گردن نیز همراهشود.
ما در مرکز فیزیوتراپی نسیم سلامت ( فیزیوتراپی در شهرک راه اهن ) ، واقع در منطقه 22 تهران، با فراهمآوردن تمامی دستگاههای بهروز و متخصصین مجرب، محیطی مجهز را بهوجودآوردیم تا شما با خیال راحت روند درمان خود را آغازکنید.
درد شانه میتواند ناشی از شرایط مختلفی باشد که بر مفصل شانه و بافتهای نرم اطراف از جمله عضلات، رباطها، تاندونها تأثیر میگذارند. شایع ترین علل درد شانه شامل تاندونیت روتاتور کاف، بورسیت، شانه یخ زده و استئوآرتریت است که اغلب ناشی از استفاده بیش از حد، آسیب، یا انحطاط مرتبط با افزایش سن است.
تاندونیت، یا التهاب تاندونها، یکی از شایعترین علل شانه درد است که معمولاً بر اثر فعالیتهای تکراری و استفاده بیش از حد از شانه رخ میدهد.
بورسیت شانه به التهاب بورسها (کیسههای کوچک پر از مایع در نزدیکی مفاصل) گفته میشود که برای کاهش اصطکاک بین استخوانها، تاندونها و عضلات به کار میروند.
روتاتور کاف گروهی از عضلات و تاندونهاست که مفصل شانه را ثابت نگه داشته و به حرکات چرخشی کمک میکند. آسیب به این ناحیه شامل کشیدگی، پارگی جزئی یا پارگی کامل تاندونها است.
دررفتگی شانه زمانی اتفاق میافتد که سر استخوان بازو از جای خود خارج شود، که میتواند به دلیل تصادفات، زمین خوردن، یا آسیبهای ورزشی رخ دهد.
آرتروز یا ساییدگی مفاصل در شانه میتواند به مرور زمان و با افزایش سن، به دلیل فرسایش غضروفها رخ دهد.
سندروم شانه یخزده یا شانه منجمد به حالتی گفته میشود که فرد دچار درد شدید و کاهش تدریجی دامنه حرکت در شانه میشود. این وضعیت بیشتر در افرادی که از شانه کمتر استفاده میکنند (مانند بیماران بستری یا افراد مبتلا به دیابت) شایع است.
شکستگی در استخوانهای شانه مانند استخوان ترقوه یا سر استخوان بازو میتواند بر اثر ضربه یا سقوط ایجاد شود.
آسیب به عصبهایی که به شانه و بازو وارد میشوند، مانند آسیب عصب براکیال، میتواند باعث درد و ضعف عضلانی شود.
زمانی که عضلات و رباطهای شانه در اثر ضربه و یا فعالیت ورزشی، بیشازحد کشیده و پارهشوند مفصل دچار دررفتگی میشود که علائم آن شامل درد و ضعف دست و احساس لقی در مفصل میباشد.
اگر رباطهای شانه بر اثر ضربه یا زمینخوردن بهصورت کلی یا جزئی پارهشده و از استخوان جداشوند، فرد دچار این عارضه میشود، که بدشکلی مفصل از علائم اختصاصی این عارضه میباشد.
این عارضه که غالبا در افراد 30 تا 50 سال رخمیدهد در نتیجهی فقدان خونرسانی، منجر به مرگ قسمتی از بافت استخوانی شده ممکناست سبب ایجاد شکستگیهایی ریز در استخوان شود و عملکرد مفصل را دچار اختلال سازد.
عارضه ایست که در آن نواحی مختلف از استخوان کتف دچار بیرونزدگی میشود. در این عارضه کتف مانند بال پرنده بهصورت برجسته قابلمشاهده است. علائم آن شامل درد در شانهها و احساس ناراحتی هنگام تکیه دادن به صندلی است. همچنین فاصله بین گردن و سرشانهها نامتقارن است.
درصورت داشتن هریک از نشانههای فوق لازم است در اسرع وقت به پزشک متخصص مراجعه شود تا دلیل دقیق درد شانه تعین و راهکار درمانی مناسب مشخصشود. پزشک در ابتدا طی معاینه و ارزیابی اولیه، سوابق پزشکی فرد را مورد بررسی قرارمیدهد. او درخصوص زمان و چگونگی آغاز درد، فعالیتها و حالات بدنی تشدید کننده و تسکین دهنده درد و سابقهی درد اینچنینی در گذشته، از بیمار سوال خواهد کرد.
سوابق پزشکی شما میتواند منبع ارزشمندی برای تعین منشاء درد باشد. پس لازم است تمام موارد را دقیق و با جزئیات برای پزشک شرحدهید. سپس لازم است پزشک مفصل را مورد معاینه فیزیکی قراردهد. او طی معاینه، علائمی مانند تورم، قرمزی و کبودی، تغییر شکل یا ضعف عضلات و نواحی حساس به لمس را مشاهده و دامنه و قدرت حرکتی شانه را ارزیابیمیکند.
درصورت نیاز ممکن است پزشک درخواست تستهای تشخیصی متفاوتی از بیمار داشتهباشد. این تستها شامل عکس X_Ray، MRI، سیتیاسکن و نوار عصب و عضله میباشد که هرکدام در تشخیص آسیب بخشی از اجزای مفصلی کمککننده میباشند.
روش درمان، کاملا وابسته به علت و منشاء درد و تشخیص پزشک میباشد و ممکناست طیف آن از ساده و غیرتهاجمی، تا درمانهای پیچیدهتر مانند جراحیها، متفاوتباشد.
در ابتدا لازماست برای مدتی به مفصل شانه استراحتدادهشود، بدین معنا که حرکت شانه برای مدتی محدود شود و فعالیتهای تشدید کنندهی درد و آسیب متوقف شود تا فشار وارد به مفصل به حداقل برسد. به این منظور از بانداژ و یا بریسهای مخصوص شانه نیز میتوانید کمکبگیرید.
قرا دادن کمپرس سرد، 2 بار در روز و هربار 10 تا 15 دقیقه، میتواند در کاهش التهابات مفصل موثرباشد. پس از گذشت 48 ساعت از انجام سرمادرمانی میتوان از گرما درمانی نیز به منظور افزایش گردش خون در ناحیهی درگیر و کاهش گرفتگیهای عضلانی اطراف بافت کمکگرفت.
ممکناست پزشک متخصص برای درمان درد شانه داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی خوراکی، موضعی و یا تزریقی را برای بیمار تجویزنماید.
فیزیوتراپی یک درمان کاملا غیرتهاجمی و بدون عوارض میباشد که مانند سایر مشکلات اسکلتی عضلانی در درمان و بهبود دردهای مفصل شانه نیز بسیار موثرخواهدبود. فیزیوتراپیست با استفاده از روشها و مدالیتههای خاص فیزیکی اعم از دستگاهها و خدمات و تکنیکها، برنامهی درمانی مناسب بیمار را، بهمنظور کاهش التهاب، ترمیم بافتهای آسیبدیده، افزایش دامنه حرکتی، کشش و تقویت عضلات سفت و کوتاهشده و در نهایت بازگشت عملکرد طبیعی مفصل، تعریفمیکند. تکنیکهای رایج فیزیوتراپی در درمان درد شانه عبارتند از:
سایر تکنیکها نیز شامل موارد زیر میباشد که که هرکدام در موارد خاص مورد کاربرد قرارمیگیرند.
درصورتی که درد شانه با درمانهای ساده و غیرتهاجمی بهبودنیابد، بنا به توصیه پزشک ممکناست نیاز به تزریقات مفصلی مانند کورتیزونها، ازون و یا PRP باشد. این تزریقات تاثیر ضدالتهابی و ضددرد زودبازده دارند، اما از طرفی یکسری عوارض جانبی نیز برای بیمار به همراه خواهد داشت.
خوشبختانه اکثر مشکلات شانه با درمانهای غیرتهاجمی بهبودمییابند اما در موارد حاد مانند دررفتگی مکرر و بیثباتیهای مفصل، شکستگیها و پارگی کامل غضروف و تاندون پزشک جراحی ارتوپد را برای بیمار درنظرمیگیرد، که ممکناست با اهداف و روشهای مختلفی صورتگیرد.
فیزیوتراپی در شانه درد میتواند تأثیر چشمگیری در کاهش درد، بهبود دامنه حرکت و تقویت عضلات شانه داشته باشد، و مرکز نسیم سلامت با ارائه خدمات تخصصی یکی از گزینههای خوب برای درمان این عارضه است.
مهمترین هدف ما در این مرکز، کسب رضایت، بهبود سریع بیمار و رسیدن به سطح سلامتی مطلوب است. ما تلاش میکنیم در این راستا، در وحله اول به آنچه که شما و بدنتان نیازدارد بادقت گوش فرادهیم، سپس با ارزیابی کاملا رایگان و مشخص شدن علت عارضه روند درمان شما را طراحیمیکنیم. در انتها برنامه درمانی شما و هر آنچه برای روند بهبودتان مفید است به اطلاعتان خواهدرسید و درمان، آغاز خواهدشد.