فیزیوتراپی نسیم سلامت، در شهرک گلستان و منطقه 22 تهران

درمان آرتریت روماتوئید (RA)-فیزیوتراپی در منطقه22

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص نسیم سلامت

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی کاربران است. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان نسیم سلامت مشاوره بگیرید.

فهرست مطالب

درد روماتیسم مفصلی

درمان درد ارتریت روماتوئید و بهبود حرکت مفاصل،افزایش قدرت عضلات و محافظت از مفاصل با فیزیوتراپی.

دریافت نوبت ارزیابی و مشاوره رایگان (همه روزه 8 الی 22)


02144758595


رزرو نوبت

آرتریت روماتوئید (RA) چیست و چه علائمی دارد؟

آرتریت روماتوئید یا روماتیسم مفصلی یک بیماری خودایمنی است که به‌شدت پیشرونده و ناتوان‌کننده است.این بیماری باعث ایجاد التهاب و درد در مفاصل بدن و سایر اندام‌ها می‌شود. معمولا ابتدا دست و پاها را درگیر کرده و سپس به سایر اندام‌ها سرایت می‌کند.علائم (RA) به تدریج وبه مرور ایجاد می‌گردد. بسیاری از مبتلایان به این بیماری به طور مداوم علائم خاصی را دارا می‌باشند اما برخی از آنها علائمشان به طور کامل برطرف شده و گاهی اوقات درد را احساس می‌کنند.زمان شروع شدت بیماری و عوارض آن در هر بیمار متفاوت می‌باشد.روماتیسم مفصلی اغلب مفاصل یکسانی را در هر دوطرف بدن تحت تاثیر قرار می‌دهد.با این حال ممکن است در یک سمت درد و التهاب شدیدتر باشد.فیزیوتراپی نسیم سلامت واقع در منطقه 22 تهران با به روزترین دستگاه‌ها و روش‌های درمانی، اماده خدمت رسانی به شما همراهان عزیز می‌باشد. در ادامه به علائم آرتریت روماتوئید می‌پردازیم.

علائم روماتیسم مفصلی

علائم آرتریت روماتوئید

  • خشکی بیش از حد مفاصل:خشکی مفصل در هنگام صبح و بعد از بی حرکتی بسیار آزاردهنده می‌باشد؛هرچند سایر انواع آرتریت می‌تواند باعث سفتی شود ولی معمولا خشکی مفاصل ناشی از RA می‌تواند بیش از یک ساعت طول بکشد.
  • خستگی مداوم :از دیگر علائم این بیماریست که ممکن است طی چند سال شدیدتر شود.خستگی غیرمعمول گاهی کم یا زیاد می‌شود و ممکن است با احساس بیمار شدن یا افسردگی همراه باشد.
  • درد و تورم مفاصل :ارتریت روماتوئید باعث درد و تورم  مفاصل در نواحی مختلف بدن می‌شود ، این درد معمولا در هنگام صبح و پس از استراحت کردن فرد بیشتر می‌شود.
  •  به وجودآمدن توده های زیرپوست:این توده ها که حالتی تقریبا سفت و ساختاری گرد دارند در نواحی بافت عضله به همراه  قرمزی اتفاق می‌افتد که به آن ندول های روماتوئید هم گفته می‌شود.
  •  کاهش وزن :التهاب مزمن می‌تواند متابولیسم را بیشترکند و سبب کاهش وزن شود.
  • تب با درجه پایین :تب خفیف اگر همراه با التهاب و درد مفاصل باشد می‌تواند ناشی از علائم  این بیماری باشد ولی اگر تب بالاتر 100 درجه فارانهایت باشد به احتمال زیاد نشانه عفونت و بیماری دیگری است.

از دیگر نشانه های این بیماری می‎‌توان به عدم ثبات در هنگام راه رفتن ،ازدست دادن عملکرد و تحرک اشاره کرد.

علت آرتریت روماتوئید

این بیمای نتیجه پاسخ ایمنی است که طی آن سیستم ایمنی بدن به سلول های سالم خود حمله می‌کند.هنوز علت دقیق ایجاد این بیماری مشخص نیست اما ممکن است عوامل ژنتیکی و عوامل محیطی نیز در بروز این عارضه تاثیرگذار باشد و چون این بیماری یک بیماری خودایمنی می‌باشد این عامل اهمیت بسزایی در به وجودآمدن روماتیسم مفصلی دارد.

علت روماتیسم مفصلی

عواملی که خطر ابتلا به بیماری را بیشتر می‌کند

این بیماری نتیجه پاسخ ایمنی است که طی آن سیستم ایمنی بدن به سلول های سالم خود حمله می‌کند.هنوز علت دقیق ایجاد این بیماری مشخص نیست اما ممکن است بر اثر دو عامل کلی به وجود آید:

 1- ژنتیکی

 2- محیطی

1-عوامل ژنتیکی

سن

این بیماری تقریبا همه رده سنی را دربرمی‌گیرد اما با افزایش سن احتمال مبتلا شدن به آن را بیشتر می‌کند.

ژنتیک

افراد دارای ژن خاص بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند.به این ژن ها آنتی‌ژن گلبول های سفید انسانی (HLA) یا ژنوپیت کلاس 2 می‌گویند.که این علل ممکن است آرتریت را تشدید کنند.

جنسیت

روماتیسم مفصلی زنان را 2تا3 برابر بیشتر از مردان درگیر می‌کند.

2-عوامل محیطی

وزن بالا

چاقی و وزن بالا که  معمولا در افراد بالای 55 سال بیشتر می‌شود ممکن است در پیشرفت بیماری ارتریت روماتوئید  تاثیر بگذارد.

استعمال  دخانیات

افرادی که از سیگار استفاده می‌کنند بیشتر در معرض مبتلا به این عارضه هستند .

رژیم غذایی

مصرف بیش از حد فروکتوز (شکر و قند میوه ) و مصرف گوشت قرمز و آهن و سدیم خطر ابتلا به آتریت روماتوئید رو افزایش میدهد.

ضربه فیزیکی

در بعضی از افراد که با تکرار مکرر ضربه مثلا در ورزشکاران ممکن است باعث بروز آرتریت روماتوئید شود به شرطی که در فرد پیش زمینه این بیماری وجود داشته باشد و سبب التهاب شود.

عوارض آرتریت روماتوئید

ابتلا به آرتیت روماتوئید می‌تواند فرد را در معرض ابتلا به بیماری و مشکلات جسمی قرار دهد.

بیماری قلبی زودهنگام

احتمال ابتلا به بیماری قلبی در افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید  دو برابر افراد سالم می‌باشد.بیماری عروقی کرونر اولین علت دمرگ در افراد مبتلا به آرتریت است.

سندرم تونل کارپال

این سنرم باعث بی حسی،درد یا سوزن سوزن شدن دست و انگشتان می‌شود.این بیماری به علت فشرده شدن عصب دست که به ان عصب میانی می‌گویند رخ می‌دهد.

بیماری بینابینی ریه

این بیمای یکی از عوارض آرتریت می‌باشد و می‌تواند در شرایط التهاب ریه ها ایجاد شود.

درد قفسه سینه

التهاب کیسه غشایی دربرگیرنده قلب می‌تواند منجر به پریکاردیت شود.این بیماری موجب درد قفسه سینه می‌گردد.

بیماری های چشم

التهاب چشم ناشی از آرتریت روماتوئید می‌تواند منجر به التهاب لایه میانی چشم (یووئیت)و التهاب بافت صلبیه چشم(اسکلریت)شود که این بیماری ها می‌توانند موجب قرمزی درد چشم ها شوند.

ذات الریه

شایع ترین عفونت در افراد مبتلا به آرتریت ذات الریه می‌باشد.

نارسایی کلیه

یکی ازعلل شایع مرگ در افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید، نارسایی کلیه است. افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید در معرض خطر ابتلا به بیماری مزمن کلیه  گلومرولونفریت قرار دارند.

ندول‌های زیرپوستی

این ندول‌ها ضایعاتی هستند که در عمق لایه‌های درم و زیر پوست ایجاد می‌شوند.30 تا 40 درصد از افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید  ممکن است این را تجربه کنند.

خونریزی گوارشی

شایع ترین عارضه گوارشی خونریزی گوارشی است که بر اثراستفاده  داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی ایجاد می‌گردد.

درمان آرتریت روماتوئید

درمان با دارو

بیماران مبتلا به آرتریت می‌توانند با مصرف کردن دارو وگرفتن درمان‌های خاص مربوط به خود از تشدید این بیماری جلوگیری کنند.

فیزیوتراپی آرتریت روماتویید

هدف از فیزیوتراپی آرتریت روماتوئید تسکین درد و جلوگیری از آسیب بیشتر به مفاصل و از دست دادن عملکرد آن می‌باشد که به طرز قابل توجهی باعث بهبود بیماران می‌شود.

در فیزیوتراپی روماتیسم مفصلی بستگی به شدت بیماری از روش های مختلف مانند سرما یا گرما درمانی،تحریک الکتیکی جهت تسکین درد،ماساژدرمانی، منوال تراپی و تمرین درمانی استفاده می‌شود.فیزیوتراپیست به بیماران مبتلا روش های خاص محافظت از مفاصل را با استفاده از وسایل و تجهیزات تمرینی آموزش می‌دهند.

گرمادرمانی

فیزیوتراپیست در طی گرمادرمانی با آرام کردن مفاصل جریان خون را بیشتر کرده و به این صورت مفاصل آسیب دیده را ترمیم می‌کند.این گرما را از طریق پدهای گرم‌کننده یا یک حوله داغ و یا چراغ های (IR) که نوعی مادون قرمز هستند انتقال می‌دهند.

آب درمانی

درمانی است که شامل آب می‌باشد و موجب تسکین درد و شل‌کردن عضلات می‌شود.

ماساژدرمانی

به شل شدن عضلات و مفاصل کمک کرده تا بیمار قادر به استفاده از آن‌ها باشد.

اولتراسوند یا US

امواج صوتی است که حرارت ملایم ایجاد می‌کند و گردش خون را در بافت های عمقی بدن افزایش میدهد.همچنین باعث کاهش التهاب،درد،سفتی مفاصل و افزایش دامنه حرکتی می‌گردد.

تمرین درمانی و افزایش انعطاف

یکی از اولین علایم بیماری آرتریت محدود شدن دامنه حرکتی مفاصل می‌باشد که با استفاده از تمرینات کششی و تقویتی مناسب با بیمار به بهبود عضلات ومفاصل کمک کند

الکتروتراپی

برای درمان درد آرتریت روماتوئید، TENS جایگزین قدرتمندی برای داروهای مسکن می باشد. این روش غیر تهاجمی، سریع عمل می کند. پد ها رو یا در نزدیکی ناحیه درد آرتروز قرار می گیرند.

راه های تشخیص آرتریت روماتوئید

1-ازمایش خون

(تستCBC)

انجام آزمایش CBC برای مبتلایان ممکن است مفید باشد زیرا اغلب مستعد کم خونی هستند

(تست ANTI-CCP)

در این آزمایش یک نوع آنتی بادی به نام ANTI-CCP مورد بررسی قرار می‌گیرد که در بدن اکثر بیماران آرتیت روماتوئید مشاهده می‌شود.

(تست ANA)

این آزمایش سطح بالای آنتی بادی‌های ضد هسته ای را مورد بررسی قرار می‌دهند.ANA ترکیب‌هایی هستند به هسته سلول خود حمله می‌کنند.

از دیگر آزمایشهای تست خون می‌توان به تست CRP،تست ESR،تستRF واوریک اسید اشاره کرد.

2-اشعه X  سونوگرافی یا MIR

3-معاینه پزشک متخصص

4-معاینه فیزیکی

5-رادیوگرافی

چگونه از ابتلا به آرتریت روماتوئید جلوگیری کنیم

برخی از علل مانند سن،سابقه خانوادگی و جنسیت خارج خارج از کنترل هستند با این حال رعایت چند عادت سالم می‌تواند به کاهش خطر ابتلا کمک کند.

بسیاری از این راهکار ها مانند ورزش کردن،رژیم غذایی سالم،استعمال نکردن دخانیات ،حفظ ارگونومی بدن،مصرف ویتامین هایی مانند امگا3ومراقبت از قند خون به پیشگیری از مبتلا شدن کمک خواهند کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *