فیزیوتراپی نسیم سلامت، در شهرک گلستان و منطقه 22 تهران

درمان درد لگن-فیزیوتراپی در میدان ساحل

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص نسیم سلامت

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی کاربران است. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان نسیم سلامت مشاوره بگیرید.

درمان درد لگن
فهرست مطالب

درد لگن

فیزیوتراپی و تمرین درمانی برای درمان قطعی درد لگن، آرتروز مفصل ران، در رفتگی و صدای تق تق در قسمت بالایی ران.

دریافت نوبت ارزیابی و مشاوره رایگان (همه روزه 8 الی 22)


02144758595


رزرو نوبت

درد لگن از جمله دردهای بسیار آزاردهنده می‌باشد. گاهی اوقات درد لگن به دلیل مشکل در استخوان لگن مانند شکستگی و یا مشکل در ساختار است، که در هر صورت باید برای درمان آن اقدام‌شود؛ زیرا ممکن‌است این درد به ناحیه پا و زانوها نیز انتشارپیداکند. هنگام مشاهده آناتومی لگن،، خواهیددید که در لگن اعصاب و استخوان‌های زیادی وجوددارند، که در عملکرد صحیح لگن نقش ایفامی‌کنند. بروز آسیب و یا التهاب در آن‌ها، می‌تواند باعث ایجاد درد و حتی فرسایش در مفصل لگن، پیچ خوردن مفصل ران ، التهاب در مفصل ران، لغزش سر استخوان ران و… شود، که از جمله آسیب‌های شایع لگن هستند و باعث بروز درد در این ناحیه می‌شوند. در ادامه به توضیح مختصری در خصوص علل شایع درد ناحیه لگن، تشخیص و درمان این درد با فیزیوتراپی می‌پردازیم.
فیزیوتراپی نسیم سلامت، واقع در منطقه 22 تهران با کادر متخصص در این زمینه، تا بهبودی کامل همراه شماست.

آرتروز مفصل ران

زمانی که مفصل ران دچار آرتروز شود فرد با التهاب مفصل ران احساس درد و ناراحتی در ناحیه می‌کند.

آرتریت مفصل ران

استئوآرتریت یا فرسایش مفصل ران

زمانی که مفصل ران به دلیل شکستگی، دررفتگی و پیچ‌خوردگی از محل خود خارج‌می‌شود به مرور زمان مفصل ران دچار سایش شده و ایجاد درد می‌کند.

بورسیت تروکانتر

بورسیت به معنی التهاب کیسه‌های کوچک و پر از مایع در اطراف مفصل ران می‌باشد که بورس نامیده می‌شود. بورس‌ها از اصطکاک بین استخوان و تاندون جلوگیری‌می‌کند. هنگامی که بورس‌ها دچار التهاب می‌شوند بین استخوان و تاندون اصطکاک ایجادمی‌شود که این امر موجب درد لگن و ران می‌شود.

دررفتگی مفصل ران

وارد شدن ضربه‌های مکرر به لگن و یا حتی ضربه‌های کوچکی که آن‌ها را جدی‌نمیگیریم، ممکن‌است باعث دررفتگی مفصل و ایجاد درد شوند.

پیچ خوردگی مفصل ران

احتمال وقوع این آسیب در افراد بسیار ناچیز است اما اگر فشار زیادی به پا واردشود و رباط بیش‌ازحد کشیده‌شود، به مفصل ران آسیب وارد شده و باعث پیچ‌خوردگی این مفصل و بروز درد در ناحیه خواهدشد.

آناتومی مفصل لگن

شنیدن صدای تق‌تق در مفصل ران

یکی از شایع‌ترین عارضه‌ها می‌باشد که باعث نگرانی افراد می‌شود، شنیدن صدای تق‌تق از قسمت بالایی ران هست که بیشتر در خانم‌های جوان و افرادی که رقص حرفه‌ای انجام‌می‌دهند، رخ‌می‌دهد.

حاملگی خارج از رحم

به دلیل فشار زیادی  که به لگن واردمی‌کند باعث درد در ناحیه می‌شود.

سقط جنین

مرگ جنین داخل رحم و یا با قبل از بیست هفتگی، باعث فشار در دستگاه تناسلی شده و باعث ایجاد درد در ناحیه لگن می‌شود.

بروز مشکل در دستگاه تناسلی

بروز مشکل در دستگاه تناسلی خانم‌ها، باعث ایجاد درد در لگن می‌شود. مشکلاتی مانند (آندوسیتوز، گرفتگی عضلات رحم و واژن، درد تخمک گذاری، فیبروئید رحم، التهاب‌های لگنی، وجود کیست در تخمدان) باعث ایجاد این درد خواهدشد.

مشکلات مربوط به روده

مشکلاتی از قبیل انسداد روده، یبوست، بیماری‌های التهابی روده، سرطان روده بزرگ و سندروم روده تحریک پذیر و… می‌توانند از دلایل ایجاد درد لگن باشند.

تجاوز

یکی دیگر از عوارض دردناک سواستفاده‌های جنسی و آزارهای جنسی و اسپاسم‌هایی که در کف لگن ایجادمی‌کند باشد.

علائم درد لگن

درد ناگهانی در لگن و تیر کشیدن‌ها در لگن: التهاب‌های مفصلی ران و لگن باعث ایجاد درد در ناحیه می‌شود. وقتی رگ‌های خونی در اطراف اندام‌های لگنی مانند مثانه و روده، بسته‌می‌شوند، جریان خون کاهش‌‎‌یافته و این موضوع باعث دردهای ناگهانی و یا تیرکشیدن در ناحیه لگن می‌شود.
اسپاسم در عضلات لگنی: گرفتگی عضلات مثانه، روده و آپاندیس  و یا ضربه‌خوردن و مشاهده خون در ادرار.
شکم‌درد همراه درد لگنی: وقتی خون، مایعات و ترشحات روده در شکم جمع می‌شود باعث ایجاد درد در ناحیه خو اهدشد.
لنگ‌زدن هنگام راه‌رفتن همراه با درد: یکی از عکس العمل‌های طبیعی بدن نسبت به درد و مشکل در یک عضو، از کار انداختن آن است. در نتیجه با بروز مشکل در لگن ممکن‌است شاهد لنگ‌زدن فرد باشیم زیرا بدن به طور هوشمندانه نمی‌خواهد روی لگن فشار زیادی واردکند.

تشخیص علت درد مفصل لگن

تشخیص

درد لگنی یکی از نشانه‌های مسئله جدی در بدن است و به همین دلیل بهترین تشخیص توسط پزشک انجام‌خواهدشد و به همین دلیل زمانی که با این مشکل روبه‌رو شدید برای تشخیص علت درد و درمان آن به پزشک ارتوپد مراجعه‌کنید.

درمان درد لگن

برای درمان درد لگن پس از معاینه‌ی پزشک و مشاهده‌ی (عکس، ام‌آر‌آی و یا سی‌تی‌اسکن) علت درد و مشکل مشخص‌شده، و بهترین درمان توسط پزشک متخصص به بیمار داده‌می‌شود. گام‌های درمان برای درد لگن از ساده تا درمان‌های پیشرفته‌تر در ادامه آورده‌شده‌است.

استفاده از وسایل کمکی مثل عصا و واکر

برای کاهش فشار روی مفصل برای حرکت‌کردن فرد بهتر است از وسایل کمکی استفاده‌شود.

استراحت

اگر مشکل فرد حاد نباشد با استراحت و کاهش فشار روی ناحیه می‌توان به کاهش درد کمک‌کرد.

داروهای مسکن

استفاده از مسکن‌ها در کنار درمان برای کاهش درد کمک‌کننده هستند.

ماساژ درمانی

با این روش استرس در عضلات کم شده و گرفتگی عضلات و عصب‌ها رهامی‌شود.

تکنیک سرما و گرما درمانی

سرما درمانی و گرما درمانی یکی از راه‌های کاهش درد در ناحیه می‌باشد.

درمان درد لگن با تمرین‌درمانی

فیزیوتراپی

در ابتدا به فرد آسیب‌دیده استراحت داده‌می‌شود تا درد کاهش‌یابد. ولی برای حفظ دامنه حرکتی مفصل باید فیزیوتراپی و تمرین درمانی تحت نظر فیزیوتراپیست مجرب انجام‌گیرد؛ زیرا در بسیاری از موارد مشکلات ناحیه لگن با برنامه‌ی درمانی فیزیوتراپی قابل‌درمان است.

لیزردرمانی

برای فعال کردن ترمیم سلول‌های استخوانی و گاهی برای درد و التهاب‌های لگنی و همچنین تقویت اندام‌ها و مفاصل لگن، از لیزرتراپی (کم‌توان و پرتوان) استفاده‌می‌شود.

تکارتراپی

یک درمان جدید و پرکاربرد برای درمان دردهای لگنی می‌باشد. در تکارتراپی از یک پروب استفاده می‌شود تا انرژی را  از ارگان‌های سالم به ارگان‌های بیمار برساند و انتقال اکسیژن و مواد مغذی به درمان ناحیه کمک‌کند. با این روش سیستم لنفاوی و گردش خون تحریک‌شده و در نتیجه بافت‌های بیمار خیلی سریع تقویت و بهبود می‌یابند، التهاب نیز کنترل و درد در ناحیه بهبود می‌یابد.

تزریق

از درمان‌های کم‌تهاجم می‌باشد که با تزریق داخل مفصلی که دچار التهاب شده، موجب کاهش درد و التهاب می‌شود.

جراحی و تعویض مفصل لگنی

آخرین راه، جراحی و تعویض مفصل لگنی می‌باشد که برای افرادی که با درمان‌های غیرتهاجمی و کمتر تهاجمی مانند فیزیوتراپی و تمرین درمانی بهبود نیافته‌اند تجویزخواهدشد. طی جراحی مفصل لگن یک مفصل مصنوعی، جایگزین مفصل آسیب‌دیده می‌شود که عملکرد آن شبیه به مفصل طبیعی لگن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *