فیزیوتراپی نسیم سلامت، در شهرک گلستان و منطقه 22 تهران
کمر درد

درمان بدون عارضه درد کمر، آرتروز کمر، فتق دیسک، تنگی کانال نخاعی و... در فیزیوتراپی نسیم سلامت.

دریافت نوبت ارزیابی و مشاوره رایگان (همه روزه 8 الی 22)

فهرست مطالب

 

طبق تحقیقات موسسه ملی اختلالات عصبی و سکته مغزی (NINDS)، کمر درد یکی از شایع‌ترین علت‌های نا‌توانی ناشی از شغل است، که حداقل 80 درصد مردم در طول زندگی خورد آن‌را تجربه می‌کنند. کمر درد سن و سال نمی‌شناسد و ممکن است در هر سنی رخ دهد. اما اغلب در سنین 30 تا 50 سال و عموما به دلیل بیرون زدگی دیسک و یا تنگی کانال نخاعی اتفاق می‌افتد. بسته به نوع عارضه درمان‌های مختلفی برای بهبود درد کمر وجود دارد که معمولا فیزیوتراپی یک درمان موثر و کاربردی می‌باشد.

فیزیوتراپی نسیم سلامت، با تجهیزات بروز و متخصصین مجرب، ارائه‌دهنده خدمات فیزیوتراپی کمر در شهرک گلستان تهران (منطقه 22) می‌باشد.

ستون فقرات کمری که در نیمه پایینی ستون مهره ها قرار دارد از پنج مهره تشکیل شده است که به عنوان L1 تا L5 تعیین شده اند. مشخصه این مهره ها بدن بزرگ و تنومندشان است که برای تحمل وزن بالاتنه و امکان حرکت بسیار مهم است. مهره‌های کمری در مقایسه با بعد قدامی خلفی‌شان از نظر جانبی پهن‌تر هستند و در نیمه قدامی نسبت به نیمه خلفی ضخیم‌تر هستند و به منحنی لوردوز ناحیه کمر کمک می‌کنند[1]

علل درد کمر

آرتروز ستون‌فقرات کمری

آرتروز یک عارضه شایع در ستون‌فقرات کمری است که می‌تواند باعث علائم زیادی شود. زمانی این علائم بروز پیدا می‌کند که استخوان‌ها یا سایر ساختار‌های موجود در کمر، نخاع یا ریشه‌های عصبی منشعب از آن‌را تحت فشار قرار دهند. آرتروز ستون‌فقرات باعث کمر درد همراه با درد یا بی‌حسی پا‌ها می‌شود.

فتق دیسک کمر

فتق دیسک کمر

بین هر یک از مهره‌ها در ستون‌فقرات، صفحه غضروفی به نام دیسک قرار دارد. فتق یا بیرون‌زدگی دیسک عبارت است از؛ خارج شدن بخشی از ماده‌ی نرم‌تر داخلی دیسک کمر از طریق شکافی که بر روی قسمت سخت‌تر دیسک کمر ایجاد شده است.

تنگی کانال نخاعی

تنگی کانال نخاعی عارضه‌ای است که با محدود بودن فضای کانال نخاعی مشخص شده و به دو صورت مادرزادی یا اکتسابی رخ می‌دهد و غالبا در افراد بالای 60 سال بروز می‌کند و به صورت مساوی در بین مردان و زنان شیوع دارد.

فتق دیسک کمر

لیز خوردگی مهره

یکی از عارضه‌های ستون‌فقرات است که به سر خوردن رو به جلو یا عقب یک مهره نسبت به مهره بعدی گفته می‌شود که به آن اسپوندیلولیزیس می‌گویند که ممکن است مادرزادی یا اکتسابی باشد.

عارضه درد سیاتیک

عصب سیاتیک در داخل باسن و در پشت ران، درست در خط وسط قرار دارد و به زانو می‌رسد و درد سیاتیک، دردی است که در طول مسیر این عصب به وجود می‌آید.

افزایش گودی کمر

گودی کمر به معنای انحنای طبیعی و رو به داخل پایین کمر است. در صورتی که زاویه این انحنا بیش از حد نرمال باشد، به آن افزایش گودی کمر گفته می‌شود که منجر به بروز مشکلات می‌شود. همچنین می‌تواند علت‌های متفاوتی داشته باشد که گاهی تشخیص برای خود شخص دشوار است و حتما باید به پزشک مراجعه کند .

سندروم فاست

در هنگام چرخیدن یا خم شدن، در قسمت کمر ممکن است در مفاصل بین مهره‌های ستون فقرات دردی احساس شود که به ان سندرم مفصل فاست می‌گویند. ایستادن‌های طولانی مدت نیز می‌تواند باعث این درد شده که به صورت عرضی در ناحیه درگیر ایجاد می‌شود.

سندرم مفصل ساکروایلیاک

دردی است که در نواحی انتهایی ستون‌فقرات کمری و باسن احساس می‌شود و یکی از دلایل مهم بروز درد در 15 تا 30 درصد مبتلایان به کمر درد مکانیکی است .

در‌رفتگی و شکستگی دنبالچه

علائم در‌رفتگی دنبالچه بسیار به علائم شکستگی دنبالچه شباهت دارد و نمی‌توان بدون عکس‌برداری و بررسی تخصصی آن‌ها را از یکدیگر تشخیص داد. اگر دنبالچه دچار آسیبی شود اولین علامت آن ایجاد درد در ناحیه است.

کمر درد ناشی از افزایش وزن

اضافه شدن وزن در بدن به معنی افزایش فشار روی کمر و دنبالچه است در نتیجه مفاصل و بافت‌های بدن را در معرض آسیب قرار می‌دهد.

علائم درد کمر

علائم عمومی آسیب‌های کمر،لگن و دنبالچه

  • احساس درد در هنگام نشستن، لم دادن به پشت یا نشستن روی سطوح سفت
  • وجود کبودی در ناحیه کوکسیکس (دنبالچه) که می‌تواند دراثر آسیب ناشی از ضربه باشد
  • تخلیه‌ی روده با درد همراه است
  • درد در حین رابطه‌ی جنسی

تشخیص

عموما تشخیص با انجام آزمایشات بالینی انجام می‌گیرد. پزشک با گرفتن تاریخچه‌ی کامل پزشکی بیمار و انجام معاینات فیزیکی و همچنین کمک گرفتن از تست‌های تشخیصی مانند عکس رادیوگرافی (X_Ray)، MRI و… علت دقیق درد را تشخیص می‌دهد.

درمان کمردرد با منوال‌تراپی

درمان

روش‌های درمان درد کمر، لگن و دنبالچه به شرح زیر می‌باشد:

کم کردن فعالیت‌های فیزیکی، که می‌تواند فشار وارده را کاهش دهد.

تغییر برنامه غذایی برای آسان شدن حرکت دستگاه گوارش.

استفاده از پک‌های آب سرد یا گرم برای کاهش درد.

استفاده از داروهای ضد درد و التهاب غیراستروئیدی.

فیزیوتراپی

درمان فیزیوتراپی، شامل درمان با امواج مافوق صوت، لیزرتراپی، تکارتراپی، درمان‌های دستی، مکانوتراپی و انجام حرکات کششی زیر نظر متخصص می‌باشد و می‌تواند نقش مفید و بسزایی در کاهش درد دنبالچه داشته باشد.

درمان‌های دستی

این نوع درمان به‌منظور افزایش دامنه‌ی حرکت و کاهش درد کمر و ستون فقرات و به‌صورت استفاده از حرکات با فشار قوی و دامنه کم توسط فیزیوتراپیست متخصص انجام می‎‌شود.

اولتراسوند

در درمان فیزیوتراپی با استفاده از امواج فراصوت، امواج به‌منظور گرم کردن بافت‌های عمیق از طریق سطح پوست به سمت بافت آسیب‌دیده هدایت می‌شوند. افزایش دما در موضع، باعث افزایش گردش خون و در نتیجه کاهش التهاب می‌شود.

لیزرتراپی

تابش لیزر اثرات مختلفی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به کاهش التهاب، تعدیل درد و بهبود سریع‌تر بافت‌ها اشاره کرد. از این جهت لیزر درمانی در درمان درد کمر نقش بسزایی دارد.

جراحی

درنهایت در صورت موثر نبودن هیچ‌یک از موارد فوق پزشک عمل‌های جراحی را برای درمان توصیه می‌نماید که به دلیل دوره بهبود طولانی‌تر، درد و عفونت احتمالی، معمولا آخرین گزینه‌ی پیشنهادی است.

چرا فیزیوتراپی نسیم سلامت؟

ما در فیزیوتراپی نسیم سلامت ( فیزیوتراپی در شهرک گلستان ) با بهره‌گیری از تیم متخصص، محیطی دوستانه و تجهیزات مدرن، تلاش می‌کنیم تا شما به بهترین نتیجه ممکن دست پیدا کنید و دوباره به زندگی فعال و بدون درد بازگردید.

اگر از کمردرد رنج می‌برید، همین امروز با ما تماس بگیرید و گامی موثر برای سلامتی خود بردارید.